Εκδρομή του Πανηπειρωτικού Συλλόγου στην Ανατολική Αττική

Εκδρομή του Πανηπειρωτικού Συλλόγου στην Ανατολική Αττική

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Αιτ/νίας διοργάνωσε και πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 προσκυνηματική εκδρομή στην Ανατολική Αττική.

Η αναχώρηση έγινε από τα τρένα στις 7:00 π.μ.. Αφού κάναμε μια στάση για καφέ, μέσω της Αττικής οδού, φτάσαμε στο πρώτο προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος (Νταού) Πεντέλης. Στον ιερό αυτό χώρο, όπου μαρτύρησαν το 1680 μ.Χ. 179 μοναχοί στα χέρια των Αγαρηνών πειρατών, προσκυνήσαμε τα άγια λείψανα και ενημερωθήκαμε από μια μοναχή για το ιστορικό της Μονής και τη σφαγή των μοναχών. Μας αφηγήθηκε για θαύματα που γίνονται μέχρι και σήμερα και είδαμε σε βίντεο πως περπάτησε ένας νεαρός Ρώσος που πήγε εκεί σε καροτσάκι, όντας εκ γενετής ανάπηρος. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα με τα πολλά καταστήματα.

Το επόμενο βήμα στην εκδρομή μας ήταν η επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Εκεί προσκυνήσαμε το άγιο λείψανο του Οσίου Εφραίμ, που άφθαρτο βρίσκεται σε λάρνακα εντός του ναού.

Δίπλα από τον ναό σε ειδικό χώρο, βρίσκεται το δέντρο πάνω στο οποίο οι Τούρκοι κρέμασαν τον Άγιο και τον βασάνισαν επί οκτώμισι μήνες. Στέκεται εκεί σχεδόν έξι αιώνες, ποτισμένο από το αίμα του Αγίου. Ο Άγιος Εφραίμ μέχρι και σήμερα εμφανίζεται στους πιστούς, ακόμα και σε εκείνους που δεν τον γνωρίζουν και κάνει πολλά θαύματα.

Αναχωρήσαμε από τη Μονή και πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το Αγρίνιο γεμάτοι από συναισθήματα πίστης και αγιότητας και συγκλονισμένοι από τα μαρτύρια και των Αγίων 179 μαρτύρων μοναχών στο Νταού Πεντέλης και από το μαρτύριο και τα θαύματα του Αγίου Εφραίμ.

Είθε να είναι αρωγοί και προστάτες μας στην ζωή μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τους συμμετέχοντες στην εκδρομή μας, εύχεται σε όλους καλά Χριστούγεννα και σας περιμένουμε και σε άλλες εκδηλώσεις μας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σπύρος Γ. Παπαδήμας