Πίτα του Ηπειρώτη 2012

Πίτα του Ηπειρώτη 2012

Πίτα του Ηπειρώτη 2012

Οι Ηπειρώτες που μεγαλουργούν ανταμώθηκαν και φέτος την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την ετήσια κοπή πίτας. Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Οικονόμου απεύθυνε καλωσόρισμα στο Σεβασμιότατο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλο και σε όλους τους παρευρισκόμενους και έδωσε το έναυσμα ώστε ο ήχος του κλαρίνου να ξεχυλίσει στο στάδιο και να ευφράνει τις ψυχές όλων.
Εβδομήντα και πλέον χορευτικά συγκροτήματα και πάνω από 1000 χορευτές έδωσαν το παρόν. Αναμφισβήτητα και το έμπειρο πλέον χορευτικό του συλλόγου μας ήταν εκεί με 25 χορευτές καθώς και το παιδικό τμήμα του συλλόγου μας όπως και κάθε χρόνο. Το Χορευτικό μας τμήμα έλαβε μέρος στην τέταρτη ενότητα με χορούς από το Μέτσοβο και με τη συνοδεία της κομπανίας του Ηλία Πλαστήρα. Τα τραγούδια τα οποία χόρεψε ήταν: Βασιλαρχόντισσα, Νάπαρτι ντι μάρε λάι, Κώστα αλ Τάσση, Φιάτα μωρ΄μουσιάτα, Τι έχεις Χότζα μ΄και φωνάζεις, με χοροδιδάσκαλους τους Βαρβάρα και Θοδωρή Μπότσαρη. Η εμφάνιση του χορευτικού κέρδισε τις καλύτερες κριτικές των παρευρισκομένων.

Μέλη του χορευτικού μας

Η έκπληξη της μεγάλης γιορτής αυτής των Ηπειρωτών ήταν η παρουσίαση χορών από την Κρήτη ως ένδειξη της σύμπραξης άρρηκτων δεσμών φιλίας ανάμεσα στους δύο αυτούς γενναίους λαούς.

Μέλη του χορευτικού μας τμήματος

Ο κόσμος στις εξέδρες ταξίδεψε νοερά στη χώρα της παράδοσης και της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης, την Ήπειρο. Το ραντεβού για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση ανανεώθηκε για του χρόνου και το χορευτικό μας θα βρίσκεται και τότε σίγουρα εκεί.

Το παιδικό χορευτικό του συλλόγου