Διήμερη εκδρομή του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Αγρινίου στην Αίγινα

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Αγρινίου πραγματοποίησε το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου εκδρομή στο όμορφο νησί της Αίγινας. Η αναχώρηση έγινε από τα τρένα και μετά από ολιγόλεπτη στάση για καφέ στο Αίγιο, φτάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβιβαστήκα­με στο ferry boat “Άγιος Νεκτάριος” και στις 12.30 έγινε ο από­πλους με προορισμό την Αίγινα, όπου φτάσαμε περίπου στις 14.00 μ.μ. Στις 15.30 περίπου αναχωρήσαμε με προορισμό την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος ή Αγίου Νεκταρίου.

Προσκυνήσαμε τα ιερά λείψανα του Αγίου, νιώσαμε γύρω μας την παρουσία του, σταθήκαμε μπρος στα αντικείμενα που χρησιμο­ποιούσε, ακουμπήσαμε το κρεβάτι του, γέμισε η ψυχή μας από την ιερότητα του χώρου και την ευλογία. Στη συνέχεια, επισκεφθήκα­με τον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας και καταλήξαμε στην Αγία Μαρίνα όπου τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο και είχαμε αρκετό ελεύθερο χρόνο.

Κυριακή πρωί και ξεκινήσαμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, όπου εκκλησιαστήκαμε. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, συνομιλήσαμε για λίγο με την γερόντισσα Θέκλα, την ηγουμένη της μονής, η οποία κατάγεται από το Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας. Η γερόντισσα μας μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού, για τον Άγιο Μηνά στον οποίο είναι αφιερωμένο, για τον Άγιο Ονούφριο, του οποίου υπάρχει παρεκ­κλήσι και τα θαύματα που γίνονται καθημερινά με τη συνδρομή των Αγίων.

Αναχωρήσαμε από τη μονή έμπλεοι συναισθημάτων και ευλο­γίας και καταλήξαμε στην πόλη της Αίγινας, όπου περιηγηθήκαμε για να τη γνωρίσουμε καλύτερα. Προσκυνήσαμε τον Ιερό Ναό Κοι­μήσεως της Θεοτόκου, όπου είχε γίνει η ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης του Ιωάννη Καποδίστρια το 1826. Εντός του ναού υπάρχει ακόμα η θέση που καθόταν ο κυβερνήτης και ο γυναικωνί­της όπου στεγαζόταν το πρώτο νομισματοκοπείο.

Η αναχώρηση για Πειραιά έγινε στις 14.15, αφού πρώτα απο­λαύσαμε εδέσματα στα τοπικά καταστήματα και εφοδιαστήκαμε τα περίφημα φιστίκια Αιγίνης. Φτάσαμε περίπου στις 16.00 μ.μ. στο λιμάνι του Πειραιά και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας, με ενδιάμεση στάση για καφέ στην Κόρινθο.

Με τη βοήθεια του Τριαδικού θεού, του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Μηνά, άλλη μία εκδρομή του συλλόγου μας πραγματο­ποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας ευχαριστημένους τους φίλους μας που συμμετείχαν.

Ο σύλλογος μας πραγματοποιεί αρκετές εκδηλώσεις και εκδρομές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η συμμετοχή των φίλων μας συμβάλλει στην επιτυχία τους.

Σας περιμένουμε κοντά μας και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

 

Ο πρόεδρος Ρέντζιος Ευάγγελος

Ο αντιπρόεδρος Παπαδήμας Σπυρίδων

Η γραμματέας Καλογήρου Βασιλική

                                                                                                                                                                       Σπύρος Γ. Παπαδήμας